Chazia Mourali

De Apple iPhone 11, bestaat het toestel al, Alles wat wij al weten

Wilde je net een iPhone X kopen? Wacht daar nog even mee. De onthulling van de nieuwe iPhone 11-modellen wordt dit najaar verwacht. Tot die tijd is er nog genoeg tijd voor geruchten en speculaties, nu zijn er weer meer details naar boven gekomen.

De iPhone 11 is al in gesprek, zelfs voordat de definitieve naam van het apparaat bekend is geworden. Vooral het ontwerp van de camera-aansluiting werd zwaar bekritiseerd in het net. Nu zijn er meer functies en details naar voren gekomen voor de opvolgers van iPhone XS , iPhone XS Max en iPhone XR . Tot nu toe werken de drie apparaten onder de codenaam D42, D43 en N104.

Leestip: alles te weten komen over de revolutionaire iPhone 8? Lees de Apple iPhone 8 review!

Nieuwe A13 chip in de iPhone 11

De iPhone 11-modellen worden geleverd met de A13-chip, een verdere ontwikkeling van de interne A12 Bionic SoC . Natuurlijk zal de nieuwe processor veel sneller werken dan zijn voorganger. Omdat mobiel gamen en AI steeds belangrijker worden voor smartphones, worden verbeteringen verwacht, vooral op deze gebieden. Een andere verandering binnen zal op de Taptic Engine zijn.

Apple wil afscheid nemen van 3D Touch en het vervangen door Haptic Touch, dat beschikbaar zou moeten zijn op alle Apple-apparaten met iOS 13 . De nieuwe Taptic Engine wordt in de iPhone 11 gebruikt onder de codenaam ‘leap haptics’. Het is echter nog onduidelijk wat dit precies mogelijk maakt.

Het nieuwe smart frame voor weerzinwekkende beelden

Volgens ingewijden ontvangt de camera ook een nieuwe functie, die ons zou moeten helpen om het motief in het beeldgedeelte te plaatsen (de zogenaamde “kadrering”). Met “Smart Frame” neemt de iPhone 11 ook de gebieden buiten het geselecteerde beeldgedeelte met een groothoek Camera aan.

Dit kan het kader later wijzigen of het perspectief automatisch aanpassen zonder beeldverlies. Dit moet mogelijk zijn in zowel de foto- als de videomodus. De extra afbeeldingsinformatie wordt vervolgens na enige tijd automatisch verwijderd, dit dient voor gegevensbeveiliging.

Als u uw gemaakte foto’s wilt overbrengen, moet u waarschijnlijk nog een extra Lightning-kabel dragen . Omdat in tegenstelling tot eerdere geruchten de iPhone 11-modellen waarschijnlijk geen USB Type C-poort zouden moeten krijgen. Welke van deze geruchten uiteindelijk zullen worden bevestigd, zal in de herfst worden onthuld. Dan presenteert Apple de volgende iPhone.