Chazia Mourali

Hoe kun je tegenwoordig televisie kijken via het internet

De verbinding van uw tv met internet biedt een nieuwe dimensie, die van interactiviteit. Met een aangesloten tv kunt u comfortabel op internet surfen, shows bekijken in herhaling met vrienden, Skype, sociale netwerken gebruiken, enz. Om toegang te krijgen tot al deze diensten zijn drie oplossingen mogelijk: Als je nog geen pakket hebt gekozen raden we je aan om te beginnen met internet en tv vergelijken in 2019 maar als je helemaal snel internet wil hebben dan kun je ook nog gaan voor een zogenoemde glasvezel check.

Sluit uw tv met een kabel aan op de televisiebox

Om uw Smart TV met internet te verbinden, kunt u deze via een RJ45-kabel met uw box verbinden. Zoek de Ethernet-poort op de tv en de box en verbind de twee met de RJ45-kabel.

Goed om te weten: de kabels hebben verschillende lengtes. Als u een lange Ethernet-kabel wilt vanwege de afstand tussen uw tv en uw box, kunt u een van 5 meter lang kopen voor minder dan 10 dollar.

Verbind uw televisie met internet via wifi

Als je wilt genieten van de voordelen van draadloos internet , kun je je tv verbinden met wifi. Het netwerk van uw internetbox kan rechtstreeks worden gebruikt door uw tv als deze is uitgerust met een router. In de instellingen van uw tv hoeft u alleen maar de WEP-sleutel of WPA-sleutel uit uw box in te voeren en voila!

Als uw tv geen wifi-router heeft, kunt u een wifi-sleutel uitrusten en toegang tot internet krijgen via sommige functies van uw tv.

Een CPL-verbinding tussen uw tv en uw box

Als uw internetverbinding en tv zich in afgelegen kamers bevinden, kunt u een Powerline Powerline-set gebruiken. Deze technologie maakt het mogelijk om digitale gegevens lokaal te verzenden door de bemiddelaar van uw stopcontacten.Het is een betrouwbare en krachtige oplossing om de apparaten op afstand van uw box aan te sluiten, maar ook om een ​​stabieler debiet te hebben dan WiFi

Sluit media aan op uw tv

Als u geen Smart TV hebt , maar vanaf uw scherm verbinding wilt maken met internet, kunnen veel accessoires als een pc fungeren. Er zijn gameconsoles zoals Playstation 4 of Xbox One die je naar de gewenste links kunnen leiden.

Als je niet van videogames houdt, kan de Apple TV ook verbinding maken met internet. Verbind hem gewoon met je wifi en voila.