Chazia Mourali

Je bitcoin verkopen, hoe kun je dat allemaal doen via het internet

Bitcoin wordt omschreven als een cryptocurrency. Hiermee wordt bedoeld dat het een virtuele valuta of een digitale valuta is. Bitcoin is een online versie van contant geld. Je kunt het zelfs gebruiken om producten en diensten mee te betalen. Echter zijn er nog niet veel winkels en bedrijven die het als betaalmiddel accepteren. Je bitcoins kun je opslaan in een digitale portemonnee. Een ieder kan zich dus inschrijven op het bitcoin platform, zodra je maar toegang hebt tot het internet.

Alle transacties worden in een openbare lijst geregistreerd

Al de transactie’s worden geregistreerd in een openbare lijst die een blockchain wordt genoemd. Dit maakt het mogelijk om de geschiedenis van bitcoins te traceren om te voorkomen dat mensen munten uitgeven die ze niet bezitten, kopieën maken of transacties ongedaan maken. Dit waarborgt de veiligheid voor de kopers en verkopers van bitcoin. Op het platform kun je ook verschillende aanbieders vergelijken om bitcoin te verkopen. Je doet het liefst zaken met een aanbieder die je vertrouwt en die je de beste prijs geeft voor je bitcoins. Hou er rekening mee dat het verkoopproces bij elke aanbieder kan verschillen. Over het algemeen is het heel eenvoudig en kun je de werking ervan makkelijk volgen.

Je kunt crypto van persoon tot persoon verhandelen

Bitcoin en andere crypto’s zijn van persoon tot persoon te verhandelen. Er is dus geen tussenkomst van een derde partij. Bitcoin exchange is het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Bij de meeste exchanges kan je namelijk een breed scala aan crypto’s verhandelen met andere gebruikers. Op zo’n exchange kun je zowel kopen als verkopen.

Wil je crypto’s verhandelen op een exchange?

Dan bewaar je deze op de exchange zelf. Wil je handelen op een exchange? Dan maak je de coins waarmee je wilt handelen over naar de portemonee van de betreffende exchange. Ook kun je ervoor kiezen om coins van de exchange te verplaatsen naar je hardware wallet. Dat is namelijk een stuk veiliger en je hebt ze zelf in beheer. In tegenstelling tot de euro of dollar heeft de koers van Bitcoin geen open- of slotkoers.

De koers komt tot stand op internationale, online beurzen waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in bitcoin. Ook kan de koers van bitcoin elke verschillen. Ook hiermee moet je dus rekening houden. Sommige mensen gaan daarom zo ver om hun bitcoins te ‘sparen’, zodat het later veel meer waarde heeft.