Chazia Mourali

Tarieven Schiphol, is het nog steeds duur of al goedkoper aan het worden?

Als je naar de luchthaven gaat en opzoek bent naar een goede parkeerplek kan dit vaak een uitdaging zijn. Je mag niet vlak voor de ingang parkeren, maar je wilt ook niet te ver weg met je auto staan. Bovendien moet je soms enkele rondjes rijden, omdat je geen parkeerplek kan vinden vanwege de drukte op de airport.

  • Ook wil je een goede prijs betalen voor het parkeren. Parkeren op een terrein van het vliegveld is vaak duurder, dan wanneer je een eindje verderop staat. Parkeertarieven kunnen ook verschillen per zone.
  • Veel parkeerbedrijven rond Schiphol hebben vaste parkeertarieven, maar dat geldt niet voor Schiphol zelf. Schiphol hanteert bij P3 lang parkeren flexibele tarieven. Wil je voordelig bij P3 parkeren? Dan kun je liever vooraf een parkeerplek te reserveren. Zeker in het hoogseizoen en vakantie periodes is het aan te roden ver van tevoren een reservering te plaatsen.

Gelukkig reken de meeste bedrijven geen toeslagen. Maar dat geldt niet voor alle bedrijven. Sommige bedrijven nemen een seizoenstoeslag tijdens drukke periodes. Ook rekenen andere bedrijven een nachttoeslag.

  • Dit zijn enkele redenen waarom bezoekers Schiphol parking tarieven vergelijken

Schiphol parkeren kost geld. En als je niet lang blijft dan wil je het liefst ook minder betalen. De parkeertarieven op Schiphol zijn flexibel, maar je bent altijd voordeliger uit door je parkeerplek ruim van tevoren te reserveren. Ook ben je goedkoper uit bij een parking in de buurt van Schiphol. Deze parkeeraanbieders brengen je met een busje naar de vertrekhal en ze halen je bij terugkomst weer op. Verschillende hotels in de omgeving bieden eveneens parkeerplekken aan. De gratis hotelshuttle brengt je naar de luchthaven.

  • Verder willen bezoekers ook lang parkeren Schiphol vergelijken

Je laat je auto immers achter en wilt er zeker van zijn dat het veilig is. hiervoor kun je je auto parkeren bij de P3 zone, dit is speciaal voor lang parkeren. Het parkeerterrein is goed bereikbaar vanaf de snelweg en er is een gratis snelbus die iedere tien minuten rijdt. Binnen enkele minuten bevindt je je in de vertrekhallen. Voor het gebruik van P3 lang parkeren is een reservering niet verplicht, echter wel aan te raden omdat de prijs dan iets goedkoper is. Het terrein is verder bewaakt en er zijn camera’s aanwezig. Auto’s worden herkent door hun nummerplaat en dat wordt ook gebruikt om af te rekenen.