Chazia Mourali

Wat Zijn De Voordelen Van LED-Verlichting, Je Kunt Makkelijk Energie Besparen

Heb je ooit zijn licht gezien? De LED-lamp is inderdaad de lamp van de toekomst omdat deze veel voordelen heeft. LED-verlichting is gunstig voor uw portemonnee. Daarnaast vindt u verschillende modellen om samen te stellen en uw eigen sfeer voor elke kamer te creëren. Natuurlijk kun je tegenwoordig ook voor acties kiezen bij het gas en stroom vergelijken, je krijgt daar soms namelijk leuke cadeau’s bij zoals LED verlichting.

Meer en meer consumenten veranderen hun oude lampen ten gunste van LED-lampen. Het is een heel slim gebaar. Hieronder volgen enkele interessante punten die u zullen overtuigen. We raden je wel aan om direct te kijken naar een aantal inboedelverzekeringen om je LED lampen te verzekeren.

5 Punten Over De Voordelen Van LED-Verlichting

  • Een LED-lamp kan tussen de 20.000 en 40.000 uur duren . Zeker, je zult nooit in de duisternis worden ondergedompeld.
  • Een LED-lamp genereert veel minder warmte . Het is een lamp die heel veilig is! Daarom worden de nieuwe slingers voor kerstbomen momenteel alleen met LED-lampen vervaardigd.
  • LED-verlichting is beschikbaar in verschillende modellen, vormen en kleuren . Je kunt het gemakkelijk vinden in de vorm van geleidelijke verlichting of als sfeerlicht. Controleer dit op de verpakking!
  • In vergelijking met een gloeilamp is een LED-lamp tot 20 keer efficiënter . In een gloeilamp wordt niet minder dan 90% van de gebruikte energie omgezet in warmte en niet in licht.
  • LED-verlichting is daarom energiezuinig en milieuvriendelijk . Wist je bovendien dat de Nobelprijs voor natuurkunde 2014 werd toegekend aan onderzoekers die ondergedompeld zijn in LED-technologie?

Wat Is Een LED-Licht Precies?

LED-verlichting is een vorm van “solid state lighting” , een soort verlichting die gebruikmaakt van LED’s. Een LED – een LED-lamp bestaat uit verschillende LED’s – is een component die licht verzendt wanneer de elektrische stroom erdoorheen gaat. Deze component is verpakt in een klein transparant omhulsel, dat ook als lens functioneert. Aldus wordt dit licht gemakkelijk versterkt en vormt samen, met vele LED-lichten, een heldere LED-lamp.

  • LED-lampen geven veel minder warmte af in vergelijking met gloeilampen en energiebesparende lampen. De LED-lamp zet 50% van de gebruikte energie om in licht en 50% in warmte . Een gloeilamp converteert ondertussen 10% van de energie die wordt gebruikt in licht en 90% in warmte. Een economische lamp converteerde 35% licht en 65% warmte.
  • LED-verlichting is ook bestand tegen schokken en trillingen , wat zeer positief is wat betreft de levensduur. LED-lampen zijn sterker dan een gloeilamp of andere soorten lampen, dus u moet ze slechts zelden vervangen.

LED-lampen zijn daarom een ​​serieuze energiebesparing, wat zowel uw budget als het milieu ten goede komt. Het is waar dat LED-verlichting een beetje duurder is om te kopen dan andere lampen, maar hun levensduur is veel langer.